Kleurenpunctuur

Licht en kleur zijn twee belangrijke factoren in de reguliere geneeskunde, maar zeker in de (natuur)geneeskunde van nu. Niet voor niets heeft UNESCO 2015 uitgeroepen tot ‘Het jaar van het Licht'. Kleurenpunctuur is een pijnloze therapie, geschikt voor jong en oud, die voor zowel lichamelijke als geestelijke klachten kan worden toegepast.

Over licht en kleur
Zonder licht is er geen celstofwisseling mogelijk, geen communicatie tussen de cellen of cel groepen. In de basis is ook ons lichaam een fotocel, die via licht van energie en informatie wordt voorzien.

Kleur is het zichtbare deel van licht. Kleuren hebben dezelfde kenmerken als het licht zelf en daarmee ook specifieke therapeutische eigenschappen.

Kleurenpunctuur combineert de kennis over de werking van licht en kleur met de leer van de meridianen en acupunctuurpunten uit de traditionele Chinese geneeskunde. Daarbinnen hoort het bij natuurgeneeskunde: lichaamsgerichte therapie.

Tijdens de behandeling houdt een daartoe opgeleide therapeut een lichtpen met een bergkristallen punt op (acupunctuur)punten en reflexzones op de huid van de cliënt. Afhankelijk van de analyse en klacht wordt een specifieke kleur ingestraald.

Hoe werkt kleurentherapie
Elke kleur heeft een specifieke uitwerking. De drie basiskleuren blauw, geel en rood staan voor: een ontspannen, heldere kracht. Dat is de basis voor een gezonde vitaliteit. Een vermindering van vitaliteit is eigenlijk gewoon een 'licht- en kleurtekort'.
Zo werken rood en geel stimulerend en brengen je in beweging. Blauw heelt en maakt je lekker rustig.

Daarnaast zijn er nog 4 andere kleuren violet, aquablauw, roze en groen. Ik test uit welke kleur u nodig heeft en welke bijpassende olie er gebruikt kan worden. Het kristal met de ronde punt werkt sederend en het kristal met een uitgewerkte punt werkt activerend. De cliënt gaat verkwikt met een leefstijl en voedingsadvies weer naar huis en klachten blijven voor  langere tijd weg.

kleuren