Ontdek je berenkracht

Een kind verdient het om gelukkig te zijn, want geluk is een stevige basis.
Ouders van nu weten hoe belangrijk het is dat hun kind lekker in zijn vel zit.
Tevredenheid over zichzelf, zijn prestaties en relaties, dragen allemaal bij aan het welbevinden van het kind. Vanuit onze filosofie gaan we de kinderen niet aanleren wat ze missen, maar versterken wat ze wel kunnen door hun talenten in te zetten en welke meervoudige intelligenties ze daarbij in kunnen zetten.

Waarom hebben wij een nieuwe methode ontwikkeld?
We constateerden dat kinderen gebukt gaan onder prestatiedruk en dat daardoor ontwikkelingsprocessen stagneren. Dat ze niet kunnen laten zien wat ze werkelijk kunnen frustreert het kind, de ouders en leerkrachten.
Door onze onderstaande specialismen te koppelen, kunnen we kinderen op alle ontwikkelingsvlakken begeleiden.

 • Kindertolk: vertaalt het gedrag, de ontwikkeling, het spel of de klachten van kinderen op een liefdevol rakende én methodische wijze naar levenslessen voor de ouder.
 • Edu-kinesiologie: educatieve bewegingsleer. Via oefeningen komen tot beter leren
 • NLP: processeneffectiever, prettiger en sneller laten verlopen. Het nieuwe gedrag wordt in geslepen.
 • Rots en Water/ Kiezel en Druppel: weerbaarheid -programma en uiterst effectief anti-pest-programma.
 • Braingym: bewegingsoefeningen waarbij de samenwerking tussen de beide hersenhelften gestimuleerd wordt.
 • Natuurgeneeskundig E.E.N.® therapeut en gecertificeerd zorgverlener: we constateren welke blokkades een kind ontwikkeld heeft en kunnen op verzoek van de ouders kijken of er mineralen of vitaminetekorten zijn en geven opvoedingsadvies met de  Triple P- Methode.
 • Het Vriendenprogramma van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam:
  Faalangsttraining  voor kinderen met  ontwikkelingsproblemen door professor Elisabeth Utens.
 • Mindfulness voor basisschoolleerlingen: leert kinderen om het rust- en concentratiepunt in zichzelf te vinden.
 • Lichaamsgericht- en mentaal werken: de vertaalslag maken naar nieuw gedrag door middel van activiteiten en spelletjes. Via strategieën en dagelijkse routines  gaan ze zich minder angstig en meer zelfverzekerd voelen. Door hun executieve functies te versterken gaan ze hun talenten beter benutten.
 • Reflexintegratie: als kinderen bepaalde reflexen niet geïnhibeerd hebben ontstaan er bepaalde leerproblemen. Een gerichte aanpak middels specifieke oefeningen zorgt dat de reflexen alsnog geïnhibeerd worden en er een significante vooruitgang in de leerprestaties plaats vindt.
 • Begeleiding van hoogbegaafde en/of hoog sensitieve kinderen: wij als leerkracht en complementair therapeut beheersen de medische kennis en didaktiek om op een speelse manier nieuw gedrag aan te leren en in te slijpen.

 Onze methode is contextueel; want wij betrekken de ouders bij het veranderproces door middel van 4 ouderavonden waarin wij ouders nieuwe strategieën, vaardigheden en opvoedingsadviezen geven.
Ook leggen wij uit waarom kinderen doen wat ze doen.
Dit geeft onze methode een grote meerwaarde. Veranderingen worden zo gemakkelijker binnen het gezin geïmplementeerd. De cursus kan vergoed worden uit de aanvullende verzekering.
Bovendien benaderen we op verzoek van de school en/of de ouders,  de school en de betreffende leerkracht van het kind. Dit heeft tot voordeel dat het kind zowel thuis als op school een steunteam heeft. De cursus heeft zeker  een therapeutisch karakter omdat we maatwerk bieden.

“Ontdek je Berenkracht” kan ook in een aangepaste versie individueel in de praktijk, in de thuissituatie, in schoolverband of bij de buitenschoolse opvang gegeven worden!
Er starten bij voldoende deelnemers na de Zomervakantie, na de Kerstvakantie en na de Paasvakantie cursussen. De cursus wordt in Wessem, Grathem, Roermond of elders gegeven.
Indien er 5 deelnemers zijn komen wij naar u toe.
Voor meer informatie of opgave kunt u met onderstaande personen contact opnemen:

Geertje Pinxten Bureau voor Leef- en Leerproblemen “Geertje’s Touch” te Wessem.
email:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Site:    www.geertjes-touch.nl
Tel:      0610564468/ 0475 562031

Angelien Verstappen  Praktijk voor Leef-en Leerproblemen “Healen” te Grathem.      
email:    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Site:    www.healen.nu
Tel:      0634888922/ 0475 452477

info BK2